Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland /

Dobrodošli na spletnih straneh Generalnega konzulata Republike Slovenije v Clevelandu

 

Dobrodošli na spletnih straneh Generalnega konzulata Republike Slovenije v ZDA s sedežem v Clevelandu, kjer za vas pripravljamo informacije o našem delovanju, vas obveščamo o naših dogodkih, o aktivnostih slovenske skupnosti v državah Srednjega zahoda, ter posredujemo koristne konzularne informacije in povezave na novice in dogajanja v domovini.

Konzularno območje Generalnega konzulata obsega zvezne države: Ohio, Illinois, Indiana, Iowa, Kolorado, Michigan, Minnesota, Missouri, Pensilvanija in Wisconsin).

Od septembra 2017 Generalni konzulat deluje v novih prostorih na naslovu:

1100 Superior Avenue, Suite 720
Cleveland, OH 44114, USA

T: (+) 1 216 771 7010
F: (+) 1 216 771 7701
E: sloconsulate.cleveland(at)gov.si

 

Obveščamo vas, da zaradi ukrepa ostanite doma zvezne države Ohio, ki je v veljavi do 29. maja, izvajamo omejene konzularne aktivnosti: ne sprejmemo osebnih obiskov strank (razen v nujnih primerih), ne potujemo in ne organiziramo konzularnih dnevov. 

Od 1. maja dalje sprejemamo vloge za potne liste in osebne izkaznice, katerih veljavnost je že potekla ali bo potekla v naslednjih 3 mesecih, overjamo javne listine, zasebne listine pa zgolj v nujnih primerih in po vnaprej dogovorjenem terminu. NE sprejemamo vizumskih vlog tujih državljanov. 

Kljub omenjenemu vam ostajamo na razpolago, da odgovorimo na kakršno koli vprašanje v povezavi s Slovenijo. Če informacije na naši spletni strani pod zavihkom Konzularne informacije niso odgovorile na vaša vprašanja, nas lahko vedno kontaktirate po e-pošti ali telefonu. Odgovorili vam bomo čim prej ali vam svetovali, kam se obrniti ali kaj storiti.

Ostanite varni in zdravi!

Drage Slovenke in Slovenci, naši ameriški prijatelji in vsi ostali obiskovalci naše spletne strani !

Tokrat se oglašam v iskrenem upanju, da vas in vaše družine tole branje najde zdrave in na varnem!

Živimo v času, ki je drugačen od tistega, ki smo ga bili vajeni in ga preživljamo vsak zase, pa vendar vsi skupaj. V času, ki nas sooča s številnimi novimi izzivi in potrebo po prilagajanju na nove okoliščine na vseh področjih našega življenja – doma, na delovnem mestu, v prostem času.

Omenjeno velja tudi za aktivnosti slovenske skupnosti v ZDA in delo našega Generalnega konzulata. 

To je bilo v preteklih mesecih usmerjeno predvsem v pomoč slovenskim državljanom, ki so se v času pandemije znašli na začasnem študiju, delu ali obisku v ZDA in so se želeli ali morali vrniti v domovino. In verjemite mi - v teh časih je potovanje do Slovenije pravi pravcati logističen izziv, ki zahteva ure in ure iskanja poti do doma in veliko mero potrpežljivosti!  

Sicer pa smo bili v preteklih mesecih zaradi ukrepov socialnega distanciranja primorani v omejitev  našega konzularnega poslovanja: ne sprejemamo osebnih obiskov strank (razen v nujnih zadevah), ne potujemo in ne izvajamo konzularnih dnevov v drugih zveznih državah.  Od 1. maja dalje ponovno sprejemamo vloge za potne liste in osebne izkaznice, katerih veljavnost je že potekla ali bo potekla v naslednjih 3 mesecih ter overjamo javne listine (zasebne listine pa zgolj v nujnih primerih!), vendar pa še vedno ne sprejemamo vizumskih vlog tujih državljanov.

Kljub omenjenemu smo vam na razpolago, da odgovorimo na kakršno koli vprašanje v povezavi s Slovenijo.  Za  vse poizvedbe in osnovna vprašanja priporočamo, da  najprej obiščete  zavihek »Konzularne informacije« , kjer boste našli številna pojasnila in obrazce na različno konzularno tematiko, ostale koristne informacije pa lahko najdete tudi na naši Facebook strani https://www.facebook.com/SLOinCleveland. Za vsa dodatna vprašanja nas lahko vedno kontaktirate tudi po e-pošti ali telefonu. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času ali vsaj svetovali, kam se obrniti ali kaj storiti.

Zaradi sprejetih ukrepov bivanja doma smo morali prestaviti ali odpovedati tudi številne aktivnosti in dogodke, ki smo jih skrbno načrtovali kar nekaj časa. V tem trenutku je negotova tudi izvedba naših prihodnjih dogodkov. Prvi je obeležitev mednarodnega dneva čebel, ki ga je OZN razglasila na pobudo Slovenije in s katerim izpostavljamo pomen in vpliv  opraševalcev na številna področja – naš trajnostni razvoj, varstvo narave in okolja, zdravo prehrano. Vendar bomo ta dan obeležili s posebnim prispevkom, ki si ga boste lahko na mednarodni dan čebel, 20. maja, ogledali na naši FB strani.   

Prav tako v letošnjem letu ne bomo mogli izvesti javnega praznovanja 29. rojstnega dne oz. dneva državnosti naše neodvisne Slovenije, ki tradicionalno že vrsto let poteka v mestni hiši Clevelanda, Vendar pa nameravamo ta pomemben dan z malo inovativnosti obeležiti na malo drugačen način: namreč, za vas pripravljamo t.i. spletno proslavo, ki se ji lahko 25. junija pridružite preko naše Facebook strani in You Tube kanala. Toplo vabljeni k ogledu obeh dogodkov!

Glede na omenjeno nam v tem trenutku ostane le, da upamo na skorajšnji povratek normalnega vsakdanjika, ko bomo lahko spet potovali, se družili in ponovno obiskali našo lepo Slovenijo! 

V upanju, da bo kmalu prišel ta čas, vas vse skupaj in vsakogar posebej v imenu celotne ekipe Generalnega konzulata Republike Slovenije lepo pozdravljam! 

Vaša
Alenka Jerak, Generalna konzulka

Novice

20.05.2020  

Danes praznujemo Svetovni dan čebel – tudi naš Generalni konzulat

Današnjemu (20. maj) praznovanju svetovnega dneva čebel, ki nas opozarja na pomen čebel,...


14.05.2020  

20. maj - Svetovni dan čebel

Danes, 20. maja, Slovenija in z njo ves svet tretjič obeležujejo svetovni dan čebel, ki ga je...


26.03.2020  

Poziv slovenskim državljanom - Koronavirus (COVID-19)

Pozivamo vse slovenske državljane na začasnem bivanju v ZDA, da se zaradi hitrega širjenja...


16.03.2020  

NUJNO OBVESTILO - COVID-19

Vsem slovenskim državljanom, ki ste začasno v tujini, svetujemo, da se zaradi pandemije...


12.03.2020  

Omejitve pri vstopu v ZDA - Slovenija in ostale schengenske države

Vsem slovenskim državljanom, ki se začasno nahajajo v ZDA, svetujemo, da se nemudoma vrnejo v...


Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland

1100 Superior Avenue
Suite 720
Cleveland, OH 44114, USA
zemljevid >>>

T: (+) 1 216 771 7010
F: (+) 1 216 771 7701
E: sloconsulate.cleveland(at)gov.si 

Generalna konzulka:
Alenka Jerak

20. Maj - Svetovni dan čebel

Prosti delovni dnevi v letu 2020

1. januar (sre.) – novo leto;
20. januar (pon.) - Martin Luther King;
13. april (pon.) - Velikonočni ponedeljek;
1. maj (pet.) - praznik dela;
25. junij (čet.) – dan državnosti;
26. november (čet.) - zahvalni dan;
25. december (pet.) - Božič.

Facebook Profil

Twitter MZZRS