Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Cleveland

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

  • Generalni konzulat Republike Slovenije v Clevelandu bo skupaj s številnimi partnerji predstavil Slovenske dneve v Clevelandu 2023, ki bodo potekali od 24. septembra do 1. oktobra 2023.

  • Letošnje Kurentovanje v Clevelandu, že enajsto po vrsti, je privabilo več kot 15 tisoč obiskovalcev iz Ohia, Illinoisa, Wisconsina, Arizone, Washingtona, Pensilvanije, in še od kod. Generalni konzulat Republike Slovenije je aktivno sodeloval na številnih prireditvah, ki so med drugim vključevale kulinarične, glasbene, športne dogodke, pa še kaj.

Novice